Over ons

Hai la joc

Al 40 jaar is Internationale dansgroep Hai la Joc een gezichtsbepalende groep voor internationale dans in de regio Groningen. Hai la Joc is in 1979 opgericht door een aantal enthousiaste dansers en danseressen van de recreatieve volksdansvereniging Teu. De groep ontleent haar naam ‘Hai la Joc’ (Roemeens voor ’Kom met ons dansen’) aan de titel van een langspeelplaat met Roemeense volksdansen. Door verschillende samenstellingen van de groep is het programma van Hai la Joc altijd afwisselend geweest. Hai la Joc heeft een uitgebreid internationaal repertoire: van Nederlands tot Bulgaars, van Turks tot Mexicaans en van Argentijns tot Zuid-Afrikaans. De groep verzorgt gemiddeld één keer per maand optredens, meestal in en rondom de stad Groningen, voor een gevarieerd publiek. Daarnaast heeft Hai la Joc zich meerdere malen over de grens laten zien op internationale festivals.

 

Artistiek leiderschap  Emile Apol

Emile Apol is de artistiek leider van Hai la joc sinds 2021. Daarvoor danste hij al vele jaren bij de groep. Hij is gespecialiseerd in dansen van de Balkan. Hij maakte diverse choreografieën voor de groep. O.a. ook een Nederlandse serie. Naast het dansen is hij ook muzikant, hij bespeelt diverse instrumenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacyverklaring

Wij hebben een privacyverklaring opgesteld om te voldoen aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarin geven we aan hoe we met privacygevoelige onderwerpen omgaan en kun je lezen hoe je dat met ons kunt regelen.